IZPILDU LIETU REĢISTRS

Izpildu lietu reģistrs (ILR) ir valsts informācijas sistēma zvērinātiem tiesu izpildītājiem (ZTI) amata darbību veikšanai.

Tā darbības mērķis ir nodrošināt izpildu lietu un ar tām saistīto naudas līdzekļu un korespondences vienotu elektronisku reģistrēšanu, apstrādi un glabāšanu, lai operatīvi kontrolētu izpildu lietu virzību piedziņas procesa gaitā. Lai optimizētu un paātrinātu izpildes gaitu un nodrošinātu elektronisku informācijas apmaiņu ar citām iestādēm, ILR ir saslēgts ar citām Latvijas informācijas sistēmām un reģistriem.
ILR darbību nosaka Civilprocesa likums, Tiesu izpildītāju likums un MK noteikumi Nr.941 "Izpildu lietu reģistra noteikumi".  ILR pārzinis un turētājs ir Tiesu administrācija (TA).

ILR piekļuves tiesības piešķir TA un tam var piekļūt tikai ZTI, ZTI palīgi un biroja darbinieki, kā arī TA, Tieslietu ministrijas un LZTIP nodarbinātās personas, kurām piekļuve nepieciešama amata pienākumu izpildei.
ILR ievadītā informācija ir ierobežotas pieejamības informācija, tāpēc personām, kas nav ILR lietotāji, informāciju no ILR izsniedz tikai Tiesu izpildītāju likumā un Civilprocesa likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā - t.sk. privātpersonām informāciju no ILR izsniedz ZTI, pie kura atrodas izpildu lieta, par kuru informācija nepieciešama, pamatojoties uz rakstveida pieprasījumu, kurā norādīts nepieciešamās informācijas apjoms un pamatojums.

Parādnieki un piedzinēji piekļūt ILR nevar. Informatīvu informāciju par savām izpildu lietām, kādas ir reģistrētas ILR, piedzinējs, parādnieks vai viņu pilnvarotās personas bez maksas var saņemt reģistrējoties elektronisko izsoļu vietnē un sadaļā “Citi pakalpojumi” pieslēdzoties pie “Manas izpildu lietas” -  https://izsoles.ta.gov.lv/manas-izpildu-lietas


Kontaktinformācija ILR lietošanas jautājumos

Juridiskā adrese: Antonijas iela 6, Rīga, LV-1010

Biroja adrese: Antonijas iela 6, Rīga, LV-1010

Tālrunis: 67063800

E-pasts: ilr@ta.gov.lv

Darba laiks: P-C 8:30-17:15; Pk 8:30-16:00; S, Sv -

Sistēmas lietošanas noteikumi

Veicot autorizācijas mēģinājumu sistēmā, Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies un ievērosiet sistēmas lietošanas noteikumus, kādi norādīti Ministru kabineta 2012.gada 18.decembra noteikumos Nr. 941 "Izpildu lietu reģistra noteikumi."

Privātuma politika

Noderīgas saites

www.lzti.lv

www.likumi.lv

www.lv.lv

www.kase.gov.lv